Bruesa tijesno protiv Murcie
Ivan Opačak bez učinka u derbiju začelja

Španska ACB liga, 25. kolo

Bruesa tijesno protiv Murcie

Košarkaši Bruese u derbiju začelja španske ACB lige nadigrali su Murciu sa 84:83 za koju je Ivan Opačak odigrao svega tridesetak sekundi. Meč je odlučen u zadnjem napadu, a domaćin je slavio zahvaljujući sjajnom Panku koji je uz 17 poena dodao i 10 skokova.

Derbi koji je krojio vrh tabele odigrali su u Madridu Real i Joventut. Gosti iz Badalone nisu tim koji je u prethodne dvije sezone znao iznenaditi i nadigrati velikane poput Reala i Barcelone.

To se pokazalo i ovaj put jer su «kraljevi» sa sigurnih 100:88 upisali 17. pobjedu u sezoni. Axel Hervell sa 22 koša bio je prvo ime susreta u kojem je stigao do indexa - 36 (6 sk, 4 as, 5. osvj.).
Slavila je i Barcelona u čijem sastavu nije bilo Nihada Đedovića. Katalonci su u gostima nadigrali Estudiantes sa 78:68, a Navarro je sa 26 koševa bio prvo ime meča.

Poredak
TAU Ceramica 21-2, Regal FC Barcelona 19-4, Real Madrid 17-6, Unicaja 17-7, DKV Joventut 17-7, Kalise Gran Canaria 15-8, Pamesa Valencia 13-11, Alta Gestión Fuenlabrada 11-12...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije