Bryant kažnjen sa 100.000 dolara

Bryant kažnjen sa 100.000 dolara

Najbolji košarkaš današnjice Kobe Bryant kažnjen je zbog incidenta na utakmici njegovih Lakersa protiv San Antonio Spursa u utorak večer sa 100.000 američkih dolara, pa je odmah uputio izvinjenje.

Nakon što je zaradio tehničku grešku Kobe je bacio peškir, okrenuo se prema sudiji i povikao "Beni, ti si pederčina", a komentator TNT televizije Steve Kerr je to prokomentirao riječima "vjerovatno bi gledatelji željeli da su kamere isključene, zbog djece koja gledaju prenos kod kuće".

Već sljedećeg dana je reagirao komesar NBA lige David Stern i izrekao Bryantu kaznu u iznosu od 100.000 dolara. Kobe Bryant je među deset igrača sa najviše zarađenih tehničkih grešaka u posljednjih pet sezona, a nakon što mu je izrečena kazna Kobe se izvinuo gay i lesbo populaciji.

"Ono što sam rekao ne treba da shvatite bukvalno. Moje reakcija je bila u žaru borbe. Bio sam isfrustriran zbog kazne i važnosti utakmice, ali to što sam rekao ne odražava moja osjećanja prema gay i lezbijskoj zajednici i nisam želio da uvrijedim bilo koga", rekao je bek Lakersa.

Komesar lige David Stern je istakao da mu je drago što je Kobe shvatio svoju grešku, ali da za to nema opravdanja, jer je NBA liga uvijek bila i biće posebno osjetljiva na uvrede takvog tipa.

"Iako sam potpuno svjestan da su igrači u ovom sportu veoma emotivni, takav grozan termin koji je izrekao Bryant neće biti tolerisan. Kaznio sam Kobija sa 100.000 dolara, jer svi znaju da je NBA posebno osjetljiva za uvredljive komentare, kojima nema mjesta na parketu, ali ni američkom društvu", istakao je Stern.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.