Bryant može sam protiv Sunsa

NBA Playoff

Bryant može sam protiv Sunsa

Lakersi su mnogo lakše od očekivanog dobili Phoenix Sunse u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije (128:107) i poveli sa 1-0 u seriji. Druga utakmica se igra u srijedu navečer, ponovo u Los Angelesu.

Kobe Bryant je odlučio odmoriti prošlu sedmicu kako bi nakon niza povreda, koje je imao ove sezone, u finalnu seriju ušao što svježiji. U prvoj utakmici protiv Sunsa to se pokazalo kao ispravan potez. Kobe je ubacio 40 poena, bila je ovo njegova jedanaesta playoff utakmica u kojoj je ubacio najmanje 40 poena, a šesta uzastopna sa najmanje 30 ubačenih poena.

Treća četvrtina je bila odlučujuća. Lakersi su je dobili sa 35-24, a Kobe Bryant je sam ubacio 21 poen, skoro kao cijeli Phoenix. Igrači Sunsa su u trećem periodu utakmice iz igre imali procenat šuta 11/19, dok je Kobe imao 7/10. Prvi put se u ovogodišnjem doigravanju nije osjetilo da Bryant ima problema sa povredama. Odmor mu je očito dobro sjeo.

„Igrali su sjajno. Ovo je jedna od njihovih najboljih utakmica u doigravanju ove godine koju sam ja gledao. Kobeov način kontrole lopte je zaista sjajan. Mislio sam da se možemo oduprijeti, ali kada čovjek ima onakav skok šut, onda je zaista teško učiniti bilo šta“, rekao je nakon utakmice Alvin Gentry, trener Sunsa.

Phoenix je u doigravanjima 2006. i 2007. godine izbacao Lakerse, pa se Lakersi ove godine žele osvetiti za to. Dobro su počeli. U ekipi Phoenixa je debi u doigravanju imao centar Robin Lopez, dok je kod Lakersa prvi put nastupio Saša Vujačić, koji je imao dosta problema sa povredom gležnja.

Pored Bryantovih 40 poena, 5 asistencija i 5 skokova, veliki udio u pobjedi Lakersa imali su Pau Gasol, koji je ubacio 21 poen, zatim Lamar Odom, koji je utakmicu završio sa 19 poena i rekordom karijere po broju skokova u doigravanju (19). Ron Artest je upisao 14 poena, 5 skokova i 5 asistencija, Jordan Farmar je dodao 10 poena i 5 asistencija, a Andrew Bynum samo 4 poena i 4 skoka.

Najefikasniji u redovima Sunsa bio je Amare Stoudemire sa 23 poena, Jason Richardson je dodao 15 poena, Robin Lopez 14 poena i 6 skokova, Steve Nash 13 poena i 13 asistencija, Goran Dragič 13 poena, a Leandro Barbosa 11 poena. Grant Hill je utakmicu završio sa samo 7 poena, a izostao je i njegov učinak u odbrani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.