Bryant na 127 poena od velikog Michaela Jordana
Slika iz nekih ranijih dana, s početka Bryantove NBA karijere

Kobe stiže Letećeg

Bryant na 127 poena od velikog Michaela Jordana

Kobeu Bryantu nedostaje još samo 127 poena da na trećem mjestu vječite liste strijelaca NBA lige prestigne velikog Michaela Jordana. 

Jasno je da će se to dogoditi u narednim, možda ne danima, ali sedmicama sasvim sigurno. Odbrojavanje je počelo, a Crna mamba, kako popularno zovu košarkaša Lakersa, sinoć je sa 12 poena u meču protiv Pistonsa smanjio zaostatak za Letećim.

Sigurno je da će nakon što prestigne Jordana, za čijeg je nasljednika važio, svoje ime još debljim slovima upisati u veličanstvenu historiju najjače košarkaške lige na svijetu.

Svoju narednu utakmicu Jezeraši igraju u četvrtak na gostovanju kod Washingtona, a Kobe će tada imati priliku da protiv tima za koji je Michael Jordan nastupao u finišu svoje karijere, dodatno smanji zaostatak za neosporno najvećim imenom NBA lige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.