Bryant stigao do 25.000 poena
Bryant ima prostora za pomak na vječnoj listi

NBA vijesti

Bryant stigao do 25.000 poena

Po mnogima najbolji košarkaš današnjice Kobe Bryant od sinoć je petnaesti igrač u NBA povijesti sa 25.000 postignutih poena i ujedno najmlađi kome je to pošlo za rukom.

S 31 godinu i 151 dan starosti Kobe je došao do cifre od 25.000 poena, a 35 dana je stariji bio Wilt Chamberlain kada je upisao toliki broj poena.

Chemberlain, također bivši igrač Lakersa, karijeru je završio sa 31.419 poena (četvrti strijelac u povijesti), . Bryant će vrlo brzo napredovati ka vrhu liste vječnih strijelaca, jer su ispred njega trenutno Jerry West sa 25.192 poena i Reggie Miller sa 25.279 poena.

Kobe Bryant će u februaru po dvanaesti put nastupiti na All-Star utakmici koja će ove godine biti odigrana na stadionu Dallas Cowboysa. Najbolji strijelac NBA lige svih vremena je još jedan slavni član Lakersa Kareem Abdul-Jabbar sa 38.387 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.