Bryantov dres najprodavaniji

Kobe ispred Jamesa

Bryantov dres najprodavaniji

Drugu godinu zaredom dres Kobe Bryanta sa brojem 24 najprodavanjiji je košarkaški dres u SAD-u. Pored Kobeavog dresa prvi na listi po broju prodanih dresova su Lakersi, što je osmi put u deset posljednjih godina.

Drugi najprodavaniji dres NBA lige je onaj LeBron Jamesa, a treći je Kevina Garnetta. Četvrti najpopularniji po broju prodatih dresova je Derrick Rose iz Bullsa, a peti je Orlandov centar Dwight Howard. Dwayne Wade je na šestom mjestu, Chris Paulov na sedmom, a Paul Pierceov na osmom.

Nadolazeća zvijezda NBA lige Kevin Durant je osigurao mjesto među deset igrača čiji su dresovi najprodavanijih. Durant je na devetom mjestu, dok je najveći napredak napravio Carmelo Anthony koji je prošlu sezonu završio na 15. mjestu, a sada je na 10.

Što se tiče prodaje dresova i rekvizita po klubovima Lakersi su kao i prošle godine na prvom mjestu, a iza njih slijede Boston, New York, Cleveland...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.