Bucksi deklasirali Toronto, Teletović nije igrao
Foto: EPA

Ubjedljiv trijumf Milwaukeeja

Bucksi deklasirali Toronto, Teletović nije igrao

D. Rakanović

Košarkaši Milwaukee Bucksa deklasirali su na domaćem parketu Toronto sa 104:77 i ostvarili drugu pobjedu u seriji. 

Publika u Bardley centru noćas nije morala da brine ko će izaći iz ovog duela kao pobjednik, s obzirom da su Bucksi od prve do posljednje minute vodili i na kraju slavili ubjedljivu pobjedu.

Domaćini su odigrali sjajnu odbranu nad zvijezdama Raptorsa DeRozanom i Lowryjem ne dopustivši im da se razigraju.  

Milwaukee je odlično otvorio utakmicu i već nakon prve četvrtine imali su 20 poena prednost (32:12). Odigrali su odličnu odbranu, dopustivši protivniku da postigne samo 12 poena u isto toliko minuta. Bucksi i u drugoj četvrtini su konstantno povećavali prednost pa na poluvrijeme otišlo sa 27 poena prednosti Bucksa. Milwaukee je i u drugom poluvremenu povećavao prednost do maksimalnih 32 poena, a Wizardsi su u posljednjem periodu uspjeli da malo smanje razliku za konačnih 27 poena razlike. 

Bh. reprezentativac Mirza Teletović nije nastupio u ovoj utakmici. Trener Bucksa Jason Kidd ovu utakmicu je umjesto Teletovića koristio Michaela Beasleya.

Buckse je predvodio Khris Middleton sa 20 poena i sedam asistencija. Giannis Antetokounmpo je ubacio 19 poena, uz osam skokova i četiri asistencije. Greg Monroe je dodao 16, a Michael Beasley 13 poena. 

Kod Toronta su po 13 poena postigli Kyle Lowry i Delon Wright. Norman Powell je ubacio 12, dok je Jonas Valanciunas postigao 11 poena. 

Zvijezda Toronta DeMar DeRozan odigrao je očajnu partiju postigavši osam poena, i to svih osam sa linije za slobodna bacanja. Iz igre je šutirao osam puta i nijednom nije bio precizan. 

Bucksi su poveli sa 2:1 u seriji, a naredna utakmca se igra 22. aprila u 21 sat po srednjoevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi