Bucksi na krilima Middletona do pobjede, težak poraz Bullsa

NBA liga

Bucksi na krilima Middletona do pobjede, težak poraz Bullsa

E. Ganibegović

Utah Jazz je stigla do ne tako teške pobjede u susretu protiv Chicago Bullsa rezultatom 110:80.

Domaćini su do pobjede došli na krilima Derricka Favorsa, koji je odigrao sjajan meč s 23 postignuta poena.

Prva dionica je pripala Jazzersima s 25:24 i izgledalo je kao da ćemo gledati zanimljivu košarkašku predstavu. Ali, druga dionica, druga priča. Bullsi se nisu dobro snašli u nastavku pa su na odmor otišli sa zaostatkom od devet poena razlike, što u biti nije bilo nedostižno.

Međutim, poslije odmora košarkaši Utah su odlučili riješiti pitanje pobjednika pa su tako u trećoj četvrtini slavili sa 32:23 i svoju prednost povećali na 18 poena razlike. U posljednjoj dionici je nastavljena dominacija Jazzersa koji su na kraju upisali zasluženu pobjedu.

Također, odigran je meč između Phoenix Sunsa i Milwaukee Bucksa. Bucksi su na kraju stigli do pobjede nakon jednog odigranog produžetka s 113:107.

Na ovoj utakmici nije nastupio Giannis Antetokounmpo, koji je falio Bucksima u ovome meču, ali i bez njega su stigli do pobjede. 

Khris Middleton je uzeo stvari u svoje ruke i brojao do 40, dok je Eric Bledsoe svojoj bivšoj ekipi zabio 30 poena. U redovima Sunsa posebno treba izdvojiti Devina Bookera koji je zabio 23 poena i Grega Monroea s 22 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi