Bucksi poraženi, Mirza odigrao dobar meč
EPA

Postigao 12 poena u porazu svoje ekipe

Bucksi poraženi, Mirza odigrao dobar meč

E. Ganibegović

Košarkaši Charlotte Hornetsa su večeras savladali Milwaukee Buckse rezultatom 126:121.

Prva četvrtina je pripala Bucksima koji su nakon 12 minuta igre imali prednost od sedam poena razlike, 25:32, pa je na početku meča izgledalo da će upravo oni izaći kao pobjednici.

Međutim situacija se promijenila u drugoj dionici kada su Hornetsi igrali sjajno, te preokrenuli utakmicu u svoju korist, pa se na odmor otišlo rezultatom 60:57.

Početak drugog poluvremena je pripao Bucksima koji su napravili seriju od 8:0, i tako prešli u vodstvo od pet poena razlike, 60:65. Međutim njihovo vodstvo se nedugo zatim istopilo pa su domaćini na ovom meču poveli sa 77:74. Treća četvrtina je bila zaista zanimljiva, ekipe su se mijenjale u vodstvu, a rezultat nakon tri četvrtine je bio 88:88.

Posljednja dionica nam je otkrila pobjednika ovog meča, a u njoj su bolji bili košarkaši Hornetsa koji su igrali sjajno, te došli do nove pobjede u sezoni. 

Najbolji pojedinac u domaćoj ekipi je bio Kemba Walker koji je imao 26 poena, dok je kod gostiju sjajnu partiju pružio Kevin Middleton sa 43 poena. Bh. košarkaš Mirza Teletović je na parketu proveo 21. minutu i za to vrijeme postigao je 12 poena, skupio četiri skoka i upisao jednu asistenciju, dok je iz igre šutirao 50%. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi