Bucksi razbili Toronto, Teletović bez poena
Foto: EPA

Milwaukee napravio iznenađenje u Kanadi

Bucksi razbili Toronto, Teletović bez poena

D. Rakanović

Milwaukee Bucksi ubjedljivo su savladali Toronto Raptorse na gostovanju sa 97:83 i tako napravili prvo iznenađenje u ovogodišnjem doigravanju NBA lige. 

Bucksi su odličnom igrom u oba pravca tokom drugog poluvremena došli do značajne pobjede na gostovanju. 

Bucksi su bolje ušli u utakmicu i imali prednost nakon prvog perioda od osam poena razlike (30:22). Ipak, u drugoj četvrtini Toronto je zaigrao ozbiljnije i preokrenuo utakmicu u svoju korist. Na poluvrijeme se otišlo sa pet poena prednosti za Toronto (51:46). Bucksi bolje otvaraju drugo poluvrijeme i ponovo dolaze u prednost. Pred početak posljednjeg perioda Bucksi su imali pet poena prednosti (75:70). Milwaukee je i u posljednjem periodu nastavio sa odličnom igrom, još jače su stegli odbranu i prelomili utakmicu na dva minuta prije kraja kada su imali 19 poena prednosti.

Do pobjede je Buckse predvodio fantastični Giannis Antetokounmpo sa 28 poena i osam skokova, uz tri asistencije i dvije ukradene lopte. Pratili su ga Malcolm Brogdon sa 16 poena i Greg Monroe sa 14 poena i 15 skokova. 

Bh. reprezentativac Mirza Teletović noćas je na parketu proveo samo šest minuta i nije se uspio upisati u listu strijelaca. 

U ekipi Toronta najefikasniji je bio DeMar DeRozan sa 27 poena i osam skokova. Uz DeRozana jedini dvocifreni igrač bio je Serge Ibaka sa 19 poena i 14 skokova. 

Milwaukee je poveo sa 1:0 u seriji, a drugi meč je na rasporedu 19. aprila u Torontu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti