Bucksima najveće šanse za prvi pik drafta

Velike šanse za Buckse

Bucksima najveće šanse za prvi pik drafta

M. Šljivak

Ekipa Milwaukee Bucksa ima najveće šanse za prvi izbor na ovogodišnjem NBA draftu.

S obzirom na to da će ovu sezonu NBA lige okončati kao najlošiji tim lige, Bucksi će imati 25 procenata šanse da prvi biraju na ovogodišnjem NBA draftu, koji se održava 26. juna u New Yorku.

Nakon Bucksa, najveće šanse (19,9%) za prvi izbor imaju Philadelphia 76ersi, a potom slijede Orlando (15,6%), Utah (11,9%), Boston (8,8%), te Los Angeles Lakersi (6,3%).

Naredni NBA draft je izuzetno jak, a stručnjaci ga smatraju za jedan od najjačih u posljednjih 20 godina. U New Yorku bi se 26. juna moglo pročitati ime i našeg Jusufa Nurkića, koji će gotovo izvjesno biti među prvih 10 pikova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.