Budivelnik na plus četiri, Bešiktaš pred prolazom

Eurocup

Budivelnik na plus četiri, Bešiktaš pred prolazom

M. Šljivak

Košarkaši Budivelnika i Bešiktaša zabilježili su pobjede u susretima osmine finala Eurocupa.

Ukrajinski Budivelnik je zbog dešavanja u Ukrajini, franucski Nanterre dočekao u Kaunasu, a na kraju su slavili pobjedu s četiri poena razlike (86:82)...

Domaći tim je do pobjede vodio sjajni Darijuš Lavrinović s 28 poena i devet skokova, dok je najbolji pojedinac u redovima francuskog tima, Deshaun Thomas ubacio 21 poen. Pobjednik ovog duela će igrati protiv pobjednika duela između Crvene zvezde i Lietuvos Rytasa, Ace Petrovića.

Bešiktaš je na svom parketu razbio Nizhny Novogorod 88:71, pa će tako turski tim na revanšu imati sjajnih 17 poena prednosti. Fantastičan je bio Chris Lofton s 28 poena, od čega je ubacio šest trojki. Kod gostiju Taylor Rochestie je ubacio 22 poena, a Semen Antonov 19.

Ostali dueli Eurocupa igraju se sutra...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije