Budući bh. reprezentativac odlazi na posudbu?

Manresa želi Kenana Karahodžića

Budući bh. reprezentativac odlazi na posudbu?

M. Šljivak

Potencijalni košarkaški reprezentativac BiH, Kenan Karahodžić, mogao bi karijeru nastaviti u ekipi Manrese.

Sjajni 19-godišnji košarkaš je član Unicaje iz Malage, a kako nema mnogo prostora za igru u timu iz Andaluzije, narednu sezonu bi mogao provesti na posudbi.

Manresa je već poslala ponudu za krilnog centra. Sada je sve na timu iz Malage i treneru Joanu Plazi, koji će donijeti konačnu odluku o eventualnoj posudbi.

Karahodžić je član Unicaje od 2012. godine. Stigao je iz subotičkog Spartaka , a uskoro će ovaj talentovani košarkaš postati i član reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Za prvi tim Unicaje odigrao je 13 utakmica, a najviše je pokazao u duelu s ruskim velikanom CSKA iz Moskve, kada je za 20 minuta na parketu ubacio osam poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.