Budućnost bolja od Budivelnika, Banvit od Triumpha

Budućnost bolja od Budivelnika, Banvit od Triumpha

M. Šljivak

Košarkaši podgoričke Budućnosti savladali su na gostovanju u 3. kolu grupe I Eurocupa ukrajinski Budivelnik rezultatom 79:75.


Igrala je Budućnost jako dobro ovu utakmicu. Nakon prvih 20 minuta imali su četiri poena prednosti 44:40, da bi Budivelnik sjajnom trećom četvrtinom koju su dobili 25:11, preokrenuo rezultat u svoju korist, pa se u završnih deset minuta ušlo sa 10 razlike za Ukrajince 65:55.

Ipak, u posljednjoj četvrtini, Budućnost odlična. Dobili su ovaj dio igre 24:10, te su na kraju zasluženo slavili pobjedu. Do nje ih je predvodio Čedomir Vitkovac sa 24 poena, dok je Malcolm Delaney u domaćem sastavu ubacio 20 poena.

U ovoj grupi pobjedu je upisao i Banvit. Oni su na svom parketu savladali ruski Triumph 86:79.

Chuck Davis je bio nazaustavljiv za goste sa 26 poena u ovom meču, a Mitchell je za Triumph ubacio 22 poena.

Gostujuću pobjedu u grupi J upisala je Riga, koja je savladala Nymburk 85:80.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.