Budućnost među osam najboljih, Wright po prvi put podbacio

Budućnost među osam najboljih, Wright po prvi put podbacio

M. Šljivak

Košarkaši podgoričke Budućnosti plasirali su se među osam najboljih ekipa Eurocupa nakon što su večeras u Morači savladali Banvit 66:50.

Nakon 17:14 nakon prve dionice, odlučujuću prednost Budućnost je stekla u drugoj četvrtini. Lagano su ovu dionicu dobili 19:7, te su na odmor otišli sa 15 razlike 36:21.

U nastavku su mirnom igrom održali prednost, te su slavili pobjedu koja ih je odvela među osam najboljih. Demarquis Bost je sa 16 poena predvodio Budućnost do pobjede, a kod gostiju je Kalin Lucas ubacio 12 poena.

Iz ove grupe I dalje ide i ukrajinski Budevelnik koji je sa 88:77 savladao ruski Triumph.

Najlošiju partiju u Eurocupu ove sezone pružio je naš reprezentativac Zack Wright. Wright je postigao dva poena u porazu njegovog Spartaka od Cajasola 68:66, a uprkos porazu njegov tim ide dalje. Iz ove grupe dalje ide i Kuban, koji je večeras doživio prvi poraz od Zastala 94:88.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.