Budućnost nastavila seriju i u Belgiji

Valencija do ubjedljive pobjede na svom parketu

Budućnost nastavila seriju i u Belgiji

U preostale dvije utakmice današnjeg dana Eurocupa, snage su odmjerili, Valencia - s.Oliver i Spirou - Budućnost. Podgoričani su nastavili seriju pobjeda, dok je Valencia došla do očekivanog trijumfa. 

Spirou - Budućnost 53:66

 

Belgijski Spirou dočekao je Budućnost na svom parketu. Podgoričani su u velikoj seriji, ali večeras su pred sobom imali težak zadatak. Prvih pet minuta proteklo je u izuzetno tvrdoj i košarci sa malim brojem poena. Vodio je belgijski predstavnik, 6:4. Do kraja prve četvrtine igra koš za koš, pa je rezultat glasio, 14:14. Drugih deset minuta donio je bolju igru Podgoričana, pa je Bududćnost na odmor otišla sa prednošću, 33:25.

 

Nastavila je Budućnost sa dobrom igrom i u nastavku susreta, pa su nakon pet minuta igre vodili, 50:38. U posljednjih deset minuta igre, Budućnost je ušla sa devet poena viška. Zadržali su Podgoričani prednost i pobijedili, 66:53. Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Janković sa 15 poena, dok je Hamilton dodao deset. U redovima Budućnosti, Nikola Ivanović je postigao 11, a Lee i Vitkovac po 10 poena.

 

Valencia - s.Oliver 97:64

 

Valencia je u susret sa Nijemcima ušla kao veliki favorit. Prva četvrtina protekla je u igri koš za koš, a domaćin i pored uloge favorita, nije uspio slomiti otpor Nijemaca. Valencia je nakon deset minuta igre imala prednost jednog koša, 20:18. U drugoj četvrtini Nijemci ne igraju loše, ali je domaćin i ovaj period dobio rezultatom, 24:20 i na pauzu otišao sa šest poena viška. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

Prvih pet minuta nastavka Valencia je zaigrala furiozno i vrlo brzo došla do 17 poena prednosti. U posljednjoj četvrtini nastavila se dominacija domaćina, ovaj su period riješili u svoju korist, 28:12 i na kraju slavili 97:64. Najefikasniji u redovima Valencie bio je Doellman, koji je postigao 31 poen. Kod Nijemaca Anderson je postigao 13. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.