Bullsi obrukali Buckse, Spursi i Clippersi igraju sedmu
Foto: EPA

NBA liga

Bullsi obrukali Buckse, Spursi i Clippersi igraju sedmu

M. Šljivak

Košarkaši Chicago Bullsa plasirali su se u polufinale doigravanja u Istočnoj konferenciji NBA lige.

Bullsi su sinoć kao gosti naprosto obrukali Milwaukee Buckse pobjedom (120:66), te s ukupnih 4:2 idu u polufinale doigravanja.

Dominirao je tim Chicaga u ovom meču. Vodili su od prve do posljednje minute. Pobjeda uopće nije dolazila u pitanje, te je na kraju ekipa iz Illinoisa slavila uvjerljivu pobjedu. 

Mike Dunleavy je predvodio Bullse sa 20 poena, Pau Gasol je dodao 19, a Jimmy Butler 16 poena. Kod katastrofalnih Bucksa najefikasniji je bio gruzijski centar Zaza Pachulia sa osam poena.

Chicago će u polufinalu Istočne konferencije igrati protiv Cleveland Cavaliersa.

Los Angeles Clippersi su u još jednoj odličnoj utakmici slavili kao gosti kod aktuelnih prvaka San Antonio Spursa, 102:96.

Ovom pobjedom tim iz Los Angelesa je izjednačio seriju na 3:3, a ovaj meč je ponovo donio dosta uzbuđenja.

Do samog kraja je bilo neizvjesno. Ipak, na kraju su Clippersi odigrali bolje završnicu meča, te su stigli do pobjede u poravnanja serije.

Blake Griffin je predvodio Clipperse sa double-double učinkom od 26 poena i 12 skokova, dok je kod Spursa Marco Belinelli dodao 23.

NBA doigravanje:

Milwaukee - Chicago 66:120
San Antonio - LA Clippers 96:102

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.