Bullsi pregazili Orlando, Bucksi bolji od Hornetsa
Foto: EPA

Domaće pobjede Chicaga i Milwaukeeja

Bullsi pregazili Orlando, Bucksi bolji od Hornetsa

Domaće pobjede su ostvarili Chicago Bullsi i Milwaukee Bucksi. Chicago je protiv Orlanda slavio sa čak 47 poena razlike, 122:75, dok su Bucksi do pobjede nad Hornetsima došli rezultatom 89:79.

Chicago još nije siguran u play-offu, jer je uoči ove utakmice bio na osmom mjestu Istočne konferencije sa istim omjerom kao Miami na poziciji ispod.

Bullsi su krenuli silovito od samog početka tako da njihov trijumf ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje, a razlika je rasla kako se susret bližio kraju.

U ekipi Chicaga je bilo nekoliko raspoloženih igrača, Lopez je postigao 18, Butler i Grant po 17, a Nikola Mirotić 16 poena.

Sa druge strane, u Orlandu su najefikasniji bili Vučević i Fournier sa po 14 ubačenih poena.

Bucksi su, u utakmici bez rezultatskog značaja u kojoj su se periodi dobre igre ekipa nekoliko puta smijenjivali, slavili u konačnici sa 89:79.

Snell i Monroe su u ekipi Bucksa ubacili po 16 poena, dok je iskusni Jason Terry postigao 16 poena.

Giannis Antetokounmpo je ubilježio tripl-double sa 10 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Mirza Teletović je imao lošu partiju, a za 11 minuta na parketu nije uspio pogoditi ni jedan od pet šuteva.

Kod Hornetsa je najefikasniji bio Kidd-Gilchrist sa svega 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi