Bullsi savladali Celticse u Boston Gardenu
Foto: EPA

Velika pobjeda Chicaga u prvoj utakmici serije

Bullsi savladali Celticse u Boston Gardenu

Boston Celticsi i Chicago Bullsi su odigrali prvu utakmicu play-off serije. Bullsi su nakon uzbudljive završnice uspjeli doći do gostujuće pobjede rezultatom 106:102 i povesti sa 1:0 u seriji.

Ni jedna ekipa na ovom meču nije uspjela ostvariti dvocifrenu razliku, a rivali su se više puta smjenjivali u vodstvu. Prvu četvrtinu je u svoju korist riješila ekipa Bostona sa 28:23, da bi se u drugom periodu Bullsi vratili velikom serijom 10-0, tako da se na poluvrijeme otišlo sa prednošću Chicaga, 48:46.

U trećoj četvrtini ni jedna ekipa nije uspjela nametnuti svoju igru, a tek pred sami kraj utakmice Chicago dolazi do osjetnije prednosti. Iako je u zadnjoj minuti, koševima Thomasa, ekipa Bostona prišla Bullsima na dva poena, Butler je slobodnim bacanjima vratio prednost na 106:102, što je ipak bilo dovoljno za pobjedu.

U Bostonu je najefikasniji bio Isaiah Thomas koji je postigao 33 poena, uz pet skokova i šest asistencija. Dobru partiju je pružio i Al Harford upisavši 19 poena, sedam skokova i osam asistencija.

U pobjedničkohj ekipi najbolji je bio Jimmy Butler sa ubačenih 30 poena, kojima je dodao i devet skokova i tri asistencije. Solidan je bio i Mirotić sa 18 postignutih poena i po četiri skoka i asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti