Burke odustao od dogovora s Oklahomom
Foto: EPA

Playmaker ostaje slobodan igrač

Burke odustao od dogovora s Oklahomom

Istog dana kada je u Oklahomu trejdovan Carmelo Anthony, ekipa Thundera je trebala finalizovati potpisivanje ugovora s još jednim pojačanjem za narednu sezonu. Ipak, od toga neće biti ništa.

Naime, Trey Burke, playmaker koji je prošle sezone nosio dres Washington Wizardsa, je bio nadomak potpisivanja ugovora s Oklahomom, ali je, u zadnji trenutak, odustao. Razlozi njegovog odustajanja nisu poznati, a Oklahoma se nadala da će njegovim angažmanom dobiti na "dubini" kada je bekovska linija u pitanju.

Burke je na draftu 2013. godine bio deveti pick. Izabrala ga je Minnesota, ali je, odmah, trejdovan u Utah Jazz.

Za ekipu Jazza je nastupao od 2013. do 2016. godine, te je u prosjeku bilježio, respektabilnih, 12.1 poena po utakmici. Nakon što je 2016. godine trejdovan u Washington nije se uspio izboriti za minutažu, pored sjajnog Johna Walla. U sezoni koju je proveo u Wizardsima u prosjeku je bilježio pet poena i 1.8 asistencija po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi