Butler čovjek odluke u pobjedi Bullsa nad Atlantom

NBA liga

Butler čovjek odluke u pobjedi Bullsa nad Atlantom

D. Rakanović

Chicago Bullsi savladali su večeras na domaćem parketu Atlantu rezultatom 106:104 i zabilježili veoma bitnu pobjedu u borbi za play-off Istoka.

Utakmica je bila neizvjesna do samog kraja, a poene odluke postigao je Jimmy Butler sa linije za slobodna bacanja, dvije sekunde prije kraja. Atlanda je imala šansu da ostvari trijum, ali je Tim Hardaway Jr. promašio šut za tri poena. 

Upravo je Jimmy Butler predvodio svoj tim do pobjede, sa 33 poena, uz pet skokova i osam asistencija. Rajon Rondo ga je pratio sa 25 poena, 11 skokova i šest asistencija, ali je imao i sedam izgubljenih lopti. Dvocifreni su bili i Denzel Valentine sa 13 poena i Paul Zipser sa 10.

Kod Atlante je Dennis Schroder postigao 29 poena, a Tim Hardaway Jr. 20 poena. Dwight Howard i Ersan Ilyasova ubacili su po 13 poena, a Howard je dodao i 12 skokova. 

Bullsi su ovom pobjedom se izjednačili na diobi sedmog mjesta sa Miami Heatom i Indianom Pacersima sa omjerom 37:39.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi