Butler kartao kada je saznao da je trejdovan u Minnesotu
Foto: EPA

I to sa dvojicom velikih NBA zvijezda

Butler kartao kada je saznao da je trejdovan u Minnesotu

D. Rakanović

Jimmy Butler uoči ovogodišnjeg NBA drafta trejdovan je iz Chicaga u Minnesotu. 

Nakon šest godina Butler je napustio Chicago, a Bullsi su zauzvrat dobili Zacha Lavinea, Krisa Dunna i 7. picka sa drafta Laurija Markkanena. 

Butler će u Minnesoti ponovo sarađivati sa Tomom Thibodeauom. 

Košarkaš je u razgovoru za The Ringer otkrio šta je sve radio u noći kada je saznao da se seli u Mineapolis. 

"Bio sam u Parisu kada se to dogodilo. Igrali smo lore, bili su tu Carmelo Anthony, Dwyane Wade i Gabrielle Union. Neću vam pričati o samoj partiji jer svako ima drugačiju priču", rekao je Butler. 

On je dodao da neki tvrde da je on pobijedio, a neki da je izgubio, ali sve u svemu bila je to sjajna partija. 

"Pozvao me je moj agent i rekao mi je da se možda selim u Minnesotu. Rekao sam da je to uredu i nastavio da igram lore jer ja tu ništa ne mogu da utičem....", objasnio je Butler, a onda je uslijedio novi poziv koji je označio da je trejd završen. 

"Onda sam tek pomislio da ću ponovo biti sa Thibodeauom, da u Minesoti imamo sjajne mlade košarkaše. Znam da ćemo biti bolji iz sezone u sezonu, a sada ću samo nositi drugačije boje", rekao je Butler,

Svakog dana mogle su se čuti glasine gdje će nastaviti karijeru. Pominjao se Cleveland, Boston, a na kraju je trejdovan u Timberwolvese.

"Nikada ne obraćam pažnju na to, imam i bitnijih stvari od Interneta", rekao je Butler. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi