Butler: Na kalendaru sam zaokružio utakmicu s Bullsima
Foto: EPA

Košarkaš Minnesote jedva čeka okršaj s bivšim klubom

Butler: Na kalendaru sam zaokružio utakmicu s Bullsima

Jimmy Butler je ovog ljeta, nakon šest godina provedenih u Chicago Bullsima, trejdovan u Minnesota Timberwolvese, a početkom naredne godine će odigrati prvu utakmicu protiv bivšeg kluba.

Trejd Butlera je bio jedan od šokantnijih ovog ljeta, a može se reći i da je on sam bio iznenađen čitavom situacijom, te načinom na koji su Bullsi realizovali ovaj trejd.

Čini se da je Butler zamjerio svom nekadašnjem klubu i treneru Fredu Hoibergu, te ističe da jedva čeka okršaj sa Chicago Bullsima.

"Od samog početka sam govorio de ću otići ili ja ili Fred Hoiberg. Oni su s pravom odlučili zadržati Freda...Utakmicu protiv Bullsa sam zaokružio na kalendaru. 'Bejbi' vraćam se 9. februara", poručio je Jimmy Butler.

U dresu nove ekipe, od početka ove sezone Butler u prosjeku bilježi 15.1 poena, 5.3 skokova i četiri asistencije po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi