Calathes srušio AEK, Milošević pet poena

Grčka liga

Calathes srušio AEK, Milošević pet poena

D. Rakanović

Košarkaši Panathinaikosa u gradskom derbiju savladali su AEK sa 81:72 i u polufinalnoj seriji doigravanja u Grčkoj poveli sa 2:1.  

PAO je u svojoj OAKA areni odlično počeo utakmicu i brzo je stigao do dvocifrene prednosti (12:2), ali se AEK ne predaje i na poluvrijeme dodlaze sa jednim poenom zaostatka (31:31). 

AEK je bolje ušao u treći period igre i imao je osam poena prednosti u finišu tog perioda (44:52). Ipak domaći serijom 7:1 do kraja trećeg perioda najavljuju preokret (51:53).

PAO u posljednjoj dionici je odigrao sjajno, a utakmicu su prelomili u drugoj polovini kada su imali devet poena prednost (73:64) i utakmicu su rutinski priveli kraju. 

 Pobjednički tim je predvodio Nick Calathes sa 26 poena, uz 10 skokova i šest asistencija,  KC Rivers je ubacio 19 poena, Pappas je dodao 11 poena. 

AEK je predvodio Roko Leni Ukić postigavši 14 poena uz pet asistencija, a Mavroidis i Mavrokefalidis su ubacili po 13 poena.  

Bh. reprezentativac Milan Milošević u igri je proveo 21 minutu i postigao pet poena uz osam skokova i jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Basket League:

PAO je ovom pobjedom na korak od plasmana u finale play-offa, a četvrti duel na programu je 22. maja, a domaćin je AEK.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi