Calderon završio reprezentativnu karijeru

Ostavio dubok trag u nacionalnom timu

Calderon završio reprezentativnu karijeru

Jose Manuel Calderon odlučio je da se povuče iz nacionalnog tima Španije.

Sjajni bek bio je dio tima koji je na nedavno završenim Igrama u Riju osvojio bronzano odličje, ali je tokom takmičenja proveo samo 25 minuta na terenu.

Calderon je svoju reprezentativnu karijeru započeo 1997. godine, kada je bio član kadetske reprezentacije, a već naredne godine sa U-18 selekcijom osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu.

Sa reprezentacijom je bilježio velike uspjehe, a najveći je svakako osvajanje Svjetskog prvenstva 2006. godine. Pored toga ima i tri medalje sa Olimpijskih igara (dva srebra i jednu bronzu), kao i četiri odličja sa prvenstava Evrope (zlato, dva srebra i bronzu).

34-godišnji Španac od naredne sezone nastupaće za ekipu LA Lakersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi