Calipari, Krzyzewski, Izzo stižu u Indianapolis

Probrano društvo na Final Fouru

Calipari, Krzyzewski, Izzo stižu u Indianapolis

Kentucky, Wisconsin, Duke i Michigan State su ekipe koje ćemo gledati na završnom Final Four turniru u Indianapolisu. Prvi su se u Indiapolisu našli Kentacky i Wisconsin.

Kentacky Johna Caliparija i njihova odbrana su uspjeli slomiti na kraju Notre Dame 68:66 poenima Andrewa Harrisona jednog od braće blizanaca sa linije slobodnih bacanja šest sekundi prije kraja.
Tako je Kentacky nastavio sjajnu seriju, te je postao prvi prvak koji je u 39 godina stigao na Final Four bez poraza. 

Kod Wildcatsa nezaustavljiv je bio Karl-Anthony Towns koji je za 25 minuta ubacio isto toliko poena. Dodao je pet skokova, četiri asista, dvije ukradene lopte. Towns bi vrlo lako na kraju biti broj jedan na draftu. Uz njega je još samo dvocifren bio Devin Booker sa 10 poena. Willie Cauley-Stein je za 33 minute postigao tek šest poena. Na drugoj strani Zach Auguste je ubacio 20 poena, Steve Vasturia 16, poen manje Jerian Grant.

U Staples Centru je ekipa Arizone koja je bila na "glasu" kao čvrsta, u uskom krugu favorita, poražena od Wisconsina, 78:85. Kada se utakmica lomila, na scenu je stupio Sam Dekker. Prvo je pogodio tricu, dva slobodna, pa još jednu tricu za 84:76 dvadeset sekundi prije kraja. Frank Kaminsky je bio u drugom dijelu odličan, zaustavio se na 29 poena, dva više od Sama Dekkera. Kod Arizone su se raspodijelili Hollis-Jefferson i Brandon Ashley sa po 17 poena.

Veliki podvig su napravili košarkaši Michigan State koji su sredili Louisville 76:70. Spartansi su na poluvremenu imali -8, ali su drugo poluvrijeme dobili 33:25. Mangok Mathiang je pogodio jednu bacanje za produžetke, za spas Louisvillea. Predhodno je ekipa Toma Izza u drugom dijelu napravila seriju 12:2. U produžetku Bryn Forbes gradi seriju 5:0, Branden Dawson i Travis Trice završavaju posao. Spartansi su 12. put na završnom turniru, Izzo sedmi put, sa ekipom koja nije bila među četiri nositelja.
Trice je utakmicu završio sa 17 poena, Valentine sa 15, dok je Forbes postigao 14. Poraženim Cardinalsima nije pomoglo ni 28 poena Blacksheara.

Duke po 16.put stiže na završni turnir, Mike Krzyzewski rekordni 12. Matt Jones i Justise Winslow su vodili Duke sa po 16 poena, Jones je dodao poen manje. Okafor nije bio dvocifren ali je bio blizu sa devet poena, osam skokova, U ekipi Buldogsa Kyle Wiltjer 16 poena, Domantas Sabonis je za 18 minuta, sakupio četiri skoka uz devet poena. Bulldogsi su pogodili dvije od deset trica.

Polufinala:
Kentucky - Wisconsin
Duke - Michigan State

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.