Carlos Arroyo godinu dana u Barceloni

Pred potpisom

Carlos Arroyo godinu dana u Barceloni

M. Šljivak

Portorikanac Carlos Arroyo dogovorio je jednogodišnju saradnju sa Barcelonom.

Iskusni 35-godišnji košarkaš će u narednim danima službeno potpisati jednogodišnji ugovor s katalonskim klubom, a za jednu sezonu će inkasirati 900.000 eura.

Ovo će Arroyu biti povratak u Evropu nakon nekoliko mjeseci. Trenutno je član portorikanskog Cangerejosa, a prethodne četiri godine nastupao je za turske velikana, Bešiktaš i Galatasaray.

Arroyo je ciljano pojačanje Barcelone. Rukovodstvo ovog tima je željelo iskusnog razigravača, a odlučili su se na kraju za Portorikanca.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U bogatoj karijeri je Arroyo već igrao u Španiji. Kratko se zadržao u Tau Ceramici 2002. godine, a ima i bogato NBA iskustvo.

Igrao je za Toronto, Denver, Utah, Detroit, Orlando, Miami i Boston, a pored turskih velikana u Evropi je igrao još za Maccabi iz Tel Aviva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.