Carmelo Anthony bira između Cavsa i Rocketsa
Foto: EPA

Još jedan veliki trejd na pomolu

Carmelo Anthony bira između Cavsa i Rocketsa

O odlasku Carmela Anthonyja iz New York Knicksa se priča već neko vrijeme, a iz dana u dan se čini da je takav scenario sve realniji.

Naime, sada su se u američkim medijima pojavile informacije da je Anthony spreman da se odrekne  klauzule o nemogućnosti trejda u svom ugovoru sa Knicksima i na taj način sebi omogući trejd u neku drugu ekipu.

Ugledni sportski novinar Adrian Wojnarowski izvještava da su dvije ekipe najozbiljniji kandidati za dovođenje Anthonyja. Radi se o Cleveland Cavaliersima i Houston Rocketsima, a pretpostavlja se da Anthony još čeka zvanične ponude kako bi napravio konačni izbor.

U Cavaliersima bi se tako Carmelo pridružio LeBronu Jamesu, te bi na taj način u ovoj ekipi zajedno igrali prvi i treći pick drafta iz 2003. godine, dok bi u Houstonu postao dijelom novog supertima i svlaćionicu dijelio sa Chrisom Paulom i Jamesom Hardenom.

Ipak, odluku će morati donijeti sam Carmelo Anthony, s obzirom da njegov ugovor sa Knicksima traje još dvije godine. Carmelo bi se tako morao odreći i 54 miliona dolara zarede koliko mu za dvije preostale godine u New Yorku garantuje trenutni ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi