Čarobnjaci demonstrirali silu u Sacramentu
Foto: EPA

Washington razbio Kingse

Čarobnjaci demonstrirali silu u Sacramentu

Washington Wizardsi su doputovali u Sacramento gdje su odmjerili snage sa Kingsima, a gosti su na kraju slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 110:83.

Od samog početka se mogla gledati jednostrana utakmica, Wizardsi su briljirali, a Kingsi bili potpuno bezidejni i nemoćni.

Gosti već u prvoj četvrtini stižu do visoke prednosti, pa ovaj period lagano rješavaju u svoju korist, rezultatom 35:16. 

Ni u drugoj četvrtini se stvari nisu puno mijenjale, a Wizardsi dolaze visoke prednosti od preko 30 poena razlike, pa se već nakon prvog poluvremena dalo naslutiti da će Kingsi upisati ubjedljiv poraz.

U drugom poluvremenu Wizardsi "smanjuju gas", ali domaći ne uspijevaju značajnije smanjiti razliku, pa su gosti iz Washingtona slavili ubjedljiv trijumf.

Najefikasniji u ekipi Washingtona je bio John Wall koji je upisao 19 poena. Otto Porter Junior je dodao 16, dok je Bradley Beal ubacio 15 poena.

Kada su u pitanju Kingsi, Bogdan Bogdanović je upisao svoj prvi NBA start i bio najefikasniji igrač svoje ekipe sa 15 postignutih poena. Frank Mason je dodao 11, dok su Labissiere i Malachi Richardson dodali po 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi