Carroll i Dončić razbili Unicaju, Valencia se kockala
Foto: EPA

ACB liga, 5. kolo

Carroll i Dončić razbili Unicaju, Valencia se kockala

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrida pobijedili su u 5. kolu ACB lige na svom terenu ekipu Unicaje rezultatom 99:85.

Bez problema su Kraljevi došli do pobjede u susretu koji je važio za derbi kola. Unicaja je odigrala slab meč i na kraju nisu ni mogli ništa više osim poraza.

Iako je Real bio veoma desetkovan povredama u ovom duelu već u prvoj dionici bilo je jasno da su i oslabljeni ipak jači od tima iz Malage.

Krenuli su žestoko (14:2), imali su dvocifrenu prednost većim dijelom prve dionice, ali se Unicaja vratila u finišu prvog perioda nakon koje je Real imao plus šest, 26:20.

Održavao je Real prednost tokom kompletne druge dionice. Gosti su doduše uspjeli da u jednom trenutku dođu do izjednačenja, 40:40, ali na odmor domaći tim odlazi sa plus pet, 45:40.

Treći period Real odigrava vrhunski. Išlo im je apsolutno sve od ruke i prednost je nakon 30 minuta igre porasla na 20 razlike, 76:56.

Do kraja su domaći košarkaši bez problema završili posao za konačnih 99:85 i novu pobjedu u prvenstvu.

Real je do pobjede večeras vodio Jaycee Carroll sa 29 poena, dok je odličan meč imao i Luka Dončić sa 18 poena šest skokova i pet asistencija.

Kod Unicaje Ray McCallum je ubacio 15 poena.

Aktuelni prvak Valencia je uz dosta muke na gostovanju savladala Murciju rezultatom 93:91.

U uvodnih deset minuta činilo se kako će Valencia bez problema stići do pobjede. Serijom od 12:0 u prvoj dionici su stekli prednost od plus 14 (12:26), da bi prednost tokom druge dionice išla i čak do 21 razlike, 20:41.

Međutim, do kraja prvog dijela Murcia se potpuno vraća. Smanjili su zaostatak na samo minus sedam na poluvremenu (44:51), da bi sredinom trećeg perioda nakon dugo vremena i poveli, 57:56.

Ipak, šampioni su uspjeli da se malo stabilizuju. Vratili su prednost na svoju stranu i u završnih deset minuta ulaze sa plus tri, 69:72.

Domaći košarkaši se nisu predavali. Igrali su zaista fantastično, uspjeli su da stvore razliku od sedam poena, ali su ponovo stali kod rezultata 84:79 u njihovu korist.

Novom srijom od 12:0 Valencia ponovo prelazi u vodstvo, ali ni oni nisu uspjeli da prelome meč. Ušlo se u neizvjesnu završnicu, a pobjedu je gostima donio Bojan Dubljević sa linije slobodnih bacanja za konačnih 91:93.

Dubljević i Rafa Martinez su vodili Valenciju do trijumfa sa po 17 poena, dok je kod Murcije fantastičan bio Vitor Benite sa 29 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti