Cavaliersi u transu: LeBron i društvo nadomak velikog finala
Foto: NBA

Siloviti Cleveland

Cavaliersi u transu: LeBron i društvo nadomak velikog finala

Cavaliersi ponovo vode u finalu Istoka. Kao i u prethodna dva meča u Quicken Loans Areni, Cleveland i sinoć nije imao milosti prema gostima iz Toronta.

Ovaj put LeBron i društvo trijumfovali su rezultatom 116:78, pa ih sada samo jedna pobjeda dijeli od velikog finala.

Raptorsi su uspjeli da nakon velikog zaostatka u seriji stignu do poravnanja, ali su u petom meču u potpunosti nadigrani od prošlogodišnjeg finaliste.

Katastrofa Toronta mogla se predvidjeti nakon prve četvrtine, koju su izgubili sa 37:19. Na poluvremenu su zaostajali 31 poen (65:34), da bi Cavaliersi u nastavku u jednom trenutku imali višak od 43 koša.

Domaćin je imao nekoliko raspoloženih igrača, a prednjačio je Kevin Love sa 25 poena. Po 23 postigli su LeBron James i Kyrie Irving, s tim da je "King" imao i 8 asistencija i 6 uhvaćenih lopti.

Kod gostiju dvocifreni su bili samo DeMar DeRozan i Kyle Lowry sa 14, odnosno 13 pogodaka.

Naredni meč između ova dva tima na programu je u noći sa petka na subotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi