Cavsi i Nuggetsi na 3:0

NBA sezona

Cavsi i Nuggetsi na 3:0

Pobjedoma u trećim susretima polufinala Istoka protiv Dallas Mavericksa, odnosno Atlante Hawksa, Denver Nuggetsi i Clevelend Cavsi došli su na korak od plasmana u finale konferencije.

I dok je meč Atlanti bio prilično nezanimljiv s obzirom na novi one man’s show (Lebron James se zaustavio na 47 poena za 92:87) u Dallasu su gosti slavili 106:105 tricom Carmela Anthonyja sekundu prije kraja.

Tako je sjajna završnica otišla na stranu Nuggetsa. Gotovo cijelim tokom susreta Mavsi su bili u prednosti, 30 sekundi prije kraja vodili čak i 105:101, međutim, na kraju su upisali poraz.

Za razliku od prošlih susreta u Dallasu je Denverova centarska linija podbacila, ali su briljirali Chauncey Billups s 32 poena te Carmelo Anthonyn (31). Kod Mavsa je Dirk Nowitzki ubacio 33 koševa uz 16 skokova, a Jason Terry dodao je 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.