Cavsi lako sa Atlantom
Ponovo sjajan: LeBron James

NBA play-off

Cavsi lako sa Atlantom

Cleveland Cavaliersi lako su se obračunali sa Atlanta Hawksima u prvoj utakmici polufinala Istoka. Da su trenutno u najboljoj formi igrači Clevelenda pokazali su protiv Hawksa koji nisu imali nikakvih izgleda da ugroze sigurnu pobjedu LeBrona i društva.

Upravo je James sa 34 poena i 10 skokova predvodio svoj tim do 99:72. U timu Atlante prvo ime bio je Josh Smith sa 22 koša i 6 skokova.

U drugoj utakmici koja je odigrana u noći sa utorka na srijedu Denver je bio bolji od Dallasa. Rezultat je glasio 117:105, a Nuggetse su do trijumfa sa po 25 poena predvodili Carmelo Anthony i Nene.
Dirk Nowitzki odigrao je još jednu veliku utakmicu (35 koševa, 9 skokova, 4 asistencije), ali to nije bilo dovoljno Mavericksima da dođu do svoje prve pobjede nad Denverom u sezoni. U sva četiri susreta bolji je bio Denver.

ISTOK
Cleveland Cavaliers (1) - Atlanta Hawks (4) 99:72 (ezultat u seriji na četiri pobjede 1:0 za Cleveland);

ZAPAD
Denver Nuggets (2) - Dallas Mavericks (6) 117:105 (2:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.