Cavsi na čelu s Kraljem pomeli Indianu

Cleveland slavio

Cavsi na čelu s Kraljem pomeli Indianu

E. Škorić

Košarkaši Clevelanda eliminisali su Indianu u četiri meča prve runde play-offa. Večearas su slavili sa 106:102 za konačnih 4:0 u seriji.

Cleveland se nije previše namučio u prvoj rundi play-offa, pa je s četiri pobjede prošao u drugi krug. 

Indiana je nakon dva poraza u Clevelandu, imaal priliku u prošlom meču da se vrati u igru, ali je prokockala 25 poena prednosti, pa su večeras LeBron James i društvo stavili tačku na 'i'.

Domaćin je poveo 5:0, a na kraju prve četvrtine vodio je 24:22. U drugoj dionici gosti preuzimaju vodstvo i odlaze na plus šest na poluvremenu (58:52).

Cavsi su imali dvocifrenu prednost krajem treće četvrtine, no Indiana se vraća i u završnici meča je povela 102:100, no onda 6:0 serija moćnih Cavsa, za veliku pobjedu. 

James je s 33 poena i 10 skokova vodio Cavse do još jedne pobjede, dok je Kyrie Irving ubacio 28 poena. Kevin Love se istakao sa 16 skokova. Kod domaćina Turner je ubacio 20 poena, Robinson je ubacio 22, Teague i George po 15 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi