Cavsi na Jamesov pogon došli do drugog trijumfa
Foto: EPA

Lagana pobjeda Clevelanda

Cavsi na Jamesov pogon došli do drugog trijumfa

D. Rakanović

Košarkaši Clevelanda deklasirali su Toronto Raptorse sa 125:103 u drugoj utakmici polufinalne serije Istočne konferencije i stigli do 2:0 u seriji. 

Cleveland je pred svojim navijačima u atraktivnoj utakmici stigao do sigurne pobjede tako što su vodili praktično od prve do posljednje minute. 

Cavsi su već nakon prve četvrtine imali 12 poena prednosti (34:22), a na poluvrijeme su otišli sa 14 poena prednosti (62:48). Utakmica je i definitivno prelomljena u trećem periodu kada je Cleveland stvario prednost od 26 poena (99:73). U posljednjem periodu Cavsi rutinski završavaju utakmicu. 

Cavse je predvodio sjajni LeBron James sa 39 poena, uz šest skokova i četiri asistencije. Pratili su ga Kyrie Irving sa 22 poena i 11 asistencija, te Channing Frye sa 18 poena. 

Na drugoj strani zakazala je zvijezda Toronta DeMar DeRozan koji u prvom poluvremenu nije postigao niti jednog poena, da bi utakmicu završio sa samo pet. 

Kod Toronta se istakao Jonas Valančiunas sa 23 poena. Pratili su ga Cory Joseph sa 22 i Kyle Lowry sa 20 poena. Serge Ibaka je ubacio 16 poena. 

Lowry se povrijedio tokom treće četvrtine kada je napustio igru i nije se više vraćao na teren.

Serija se sada seli u Kanadu, a naredna utakmica se igra 6. maja u 1 sat po srednjoevropskom vremenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi