Cavsi nastavili seriju bez poraza, Bucksi slavili

Pacersi dobili Memphisa

Cavsi nastavili seriju bez poraza, Bucksi slavili

E. Ganibegović

Košarkaški Cleveland Cavaliersa su stigli do svoje treće pobjede zaredom, a sada je nastradala ekipa Charlotte Hornetsa koja je poražena sa 107:115.

Cavsi su nakon prve dionice imali šest poena prednosti, međutim u drugoj četvrtini Hornetsi su zaigrali bolje, te u potpunosti preokrenuli rezultat u svoj korist. Prije početka drugog poluvremena Kemba Walker i društvo su vodili sa šest poena razlike, 67:61.

Lebron James je u drugom dijelu uzeo stvari u svoje ruke i tako svoju momčad vratio u igru. Cleveland je prije početka posljednje dionice imao prednost od četiri poena, 84:88. 

Zanjda četvrtina je pripala također gostima koji su sigurno održavali svoju stečenu prednost i tako stigli do nove pobjede u sezoni. 

James je sa 31. poenom vodio svoju ekipu do pobjede, dok je na drugoj strani najbolji pojedinac bio Kidd-Gilchrist sa 22 poena.

Rezultati ostalih utakmica:

Memphis Grizzlies - Indiana Pacers 113:116 (D. Collison 30 poena, V. Oladipo 21, M. Gasol 35, T. Evans 18) 

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 95:99 ( A. Bradley 28 poena, T. Harris 13, K. Middleton 27, G. Antetokounmpo 21) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi