Cavsi odustaju od velikog trejda sa Bostonom?

Zbog stanja sa povredom Isaiaha Thomasa

Cavsi odustaju od velikog trejda sa Bostonom?

D. Rakanović

Najveći trejd ovog ljeta između Clevelanda i Bostona mogao bi propasti. 

"Povreda kuka Isaiaha Thomasa prijeti da pokvari jedan od najvećih trejdova u NBA ligi, koji su nedavno napravili Cleveland i Boston", tvrdi novinar ESPN Adrian Wojnarovski.

Ovaj novinar otkriva da je situacija sa Thomasom izuzetno osjetljiva, zbog čega čelni ljudi Cavsa razmišljaju o mogućnosti da ponište trejd sa Celticsima. Thomas i dalje ima problema sa povredom kuka, zbog koje je morao da završi prošlu sezonu ranije, a nije uspio proći ljekarske preglede u Clevelandu. 

Pravila NBA lige su vrlo jasna po ovom pitanju. Klubovi imaju pravo da ponište trejd ukoliko igrači ne prođu ljekarske preglede, zato bi povreda kuka, koju Thomas vuče već duže vrijeme, mogla da poništi ovaj trejd. 

Takođe, postoji mogućnost i da Cleveland izvrši dodatni pritisak na Boston, poslije saznanja o zdravlju jednog od najboljih playeva lige, kako bi eventualno dobili prava na još nekog picka Celticsa. 

Podsjetimo, prije nekoliko dana u velikom trejdu je jedan od naboljih košarkaša Clevelanda Kyrie Irving prešao u Boston, dok su u drugom pravcu otišli Isaiah Thomas, Jae Crowder, Ante Žižić i pick runde na slijedećem NBA draftu.

S druge strane. Irving bi ljekarske preglede u Bostonu trebao obaviti tokom dana

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi