Cavsi preživjeli, Indiana imala šut za pobjedu
Foto: EPA

Branilac naslova jedva porazio Pacerse

Cavsi preživjeli, Indiana imala šut za pobjedu

D. Rakanović

Cleveland Cavaliersi jedva su pobijedili Indiana Pacerse sa 109:108 na otvaranju play-offa NBA lige. 

Cavsi su na domaćem parketu vodili većim dijelom utakmice, a početkom posljednjeg perioda imali su i dvocifrenu prednost. Međutim, Pacersi su se uspjeli vratiti u utakmicu, i izboriti šut za pobjedu. 

Kada su svi očekivali da će Paul George riješiti utakmicu, Cavsi su sjajnom odbranom nad Georgom natjerali da posljednji šut uzme CJ Miles, koji nije bio precizan. 

Cavse je do pobjede predvodio LeBron James sa 32 poena i  13 asistencija, uz šest skokova i tri ukradene lopte. Pratili su ga Kyrie Irving sa 23 poena i Kevin Love sa 17 poena. 

Kod Pacersa najefikasniji je bio Paul George sa 29 poena, uz sedam  asistencija i pet skokova. Lance Stephenson je ubacio 16 poena, uz sedam skokova, a Jeff Teague 15 poena. 

Cavaliersi su poveli u seriji sa 1:0, a drugi meč je na programu 18. aprila u 1 sat po srednjeevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi