Cavsi razbili Boston i plasirali se u veliko finale
Foto: EPA

James predvodio Cleveland

Cavsi razbili Boston i plasirali se u veliko finale

D. Rakanović

Košarkaši Clevelanda plasirali su se u veliko finale NBA lige. 

Cavaliersi su u petoj utakmici deklasirali Boston sa 135:102 i sa 4:1 u seriji se plasirali u veliko finale gdje će igrati protiv Golden State Warriorsa. Biće to repriza prošlogodišnjeg velikog finala. 

Celticsi bez prve zvijezde Isaiaha Thomasa uspjeli su u trećem meču doći do pobjede, ali više od toga nisu mogli. 

Cleveland je noćas u TD Gardenu sjajno otvorio utakmicu i već nakon prvog perioda igre imao 16 poena prednosti (43:27). U drugom periodu Cleveland je održavao prednost stečenu u prvoj četvrtini, pa se na veliki odmor otišlo sa 18 poena prednosti za branioce titule (75:57). 

Cavsi su u trećoj četvrtini i definitivno riješili pitanje pobjednika, jer su u tom periodu igre deklasirali Boston i stekli prednost od 35 poena razlike (109:74). U posljednjem periodu obje ekipe su uvele rezerviste u igru, ali Boston nije uspio značajnije da ublaži težak praz.  

LeBron James je predvodio Cavse do pobjede sa 35 poena, uz po osam skokova i asistencija. Pratio ga je Kyrie Irving sa 24 poena i sedam asistencija. Kevin Love je dodao 15 poena i 11 skokova. Deron Williams je ubacio 14 poena. 

Kod Bostona istakao se Avery Bradley sa 23 poena. Dvocifreni su bili i Gerald Green sa 14, Jae Crowder sa 11 i Terry Rozier sa 10 poena. 

Cleveland je tako obezbijedio treće uzastopno veliko finale u kojem će se i treći put zaredom sastati sa Golden State Warriorsima. Sada slijedi pauza od sedam dana, a veliko finale počinje u noći četvrtak na petak. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi