Cavsi sa lakoćom

NBA play-off

Cavsi sa lakoćom

U jedinoj sinoćnjoj utakmici NBA play-offa Cleveland Cavaliersi pobijedili su na svom parketu Atlanta Hawkse sa 105:85 i tako poveli rezultatom 2:0 u polufinalnu play-ffa Istoka.

Cavsi nisu imali mnogo problema, a najzaslužniji za ovakav epilog bio je najkorisniji igrač prvog dijela lige LeBron James koji je postigao 27 koševa, od toga 18 u prve dvije četvrtine, te dodao tri skoka i pet asistencija.

Poražene Hawkse je predvodio Maurice Evans sa 16 koševa.

Sljedeće dvije utakmice igraju se u Atlanti, u subotu i ponedjeljak, a sudeći prema odnosu snaga lako bi se moglo dogoditi da Cleveland u finale prođe sa omjerom, 4-0.
”Samo nas titular interesuje. Ovo je tek zagrijavanje jer ćemo najbolji biti onda kada bude najviše trebalo”, poručio je James nakon meča.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.