Cavsi slavili protiv neugodnih Bullsa

Sjajna partija LBJ-a

Cavsi slavili protiv neugodnih Bullsa

Košarkaši Cleveland Cavaliersa slavili su pobjedu protiv Chicago Bullsa na domaćem parketu rezultatom 119:112.

Bullsi su neočekivano dobro ušli u ovaj meč iako su bili autsajderi, pa su nakon prve dionice imali prednost od deset poena (38:28). U drugoj četvrtini domaći su zaigrali daleko bolje i prije odlaska na odmor prednost gostiju su smanjili samo na tri poena. 

U nastavku meča treća dionica pripada Cavsima sa 26:24, baš kao i četvrta rezultatom 28:20 i ekipa Tyronna Luea je slavila pobjedu. 

Ovo je za njih bio treći trijumf ove sezone uz jedan poraz, dok je Chicago večeras upisao i treći poraz iz isto toliko mečeva. 

Domaće je do trijumfa predvodio sjajni LeBron James sa 34 poena i 14 asistencija, dok je Kevin Love dodao 20 poena. Kod gostujuće ekipe istekao se Justin Holiday sa 25 poena, a Lauri Markkanen je dodao 19. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti