Cedevita bolja od Bilbaa, 10 poena Nurkića

Pobjeda Cedevite

Cedevita bolja od Bilbaa, 10 poena Nurkića

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su večeras na svom parketu ekipu Bilbaa u šestom kolu Eurocupa 89:79, a ponovo je jako dobru partiju pružio bh. centar Jusuf Nurkić.

Domaći košarkaši su odlično otvorili susret. Zahvaljujući sjajnom Nolanu Smithu su poveli s 11:2, ali su se gosti ubrzo vratili u utakmicu. Uspjeli su čak doći i do vodstva, ali je ipak prvu četvrtinu dobila Cedevita 25:24.

Vodila je Cedevita tijekom kompletne prve četvrtine, ali su dopuštali gostima da se konstantno vraća u utakmicu. Nakon prvih 20 minuta Cedevita je imala dva poena prednosti 47:45.

Uspjeli su izabranici Jasmina Repeše u trećoj četvrtini da povećaju prednost. U posljednju četvrtinu su ušli sa plusom od šest poena 68:82, da bi prednost povećali do kraja na konačnih plus 10.

Jusuf Nurkić je za 18 minuta na parketu ubacio 10 poena, a Cedevitu je do pobjede vodio Nolan Smith sa 13 poena. German Gabriel je kod gostiju ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.