Cedevita nemoćna protiv Unicaje, Musa ubacio dva poena

Eurokup

Cedevita nemoćna protiv Unicaje, Musa ubacio dva poena

E. Škorić

Košarkaši Cedevite teško su poraženi na gostovanju kod Unicaja Malage (73:59) u drugom kolu To 16 faze Eurolige.

Unicaja je iskoristila ulogu favorita i na kraju lagano došla do pobjede nad gostima iz Zagreba, koji su bili sjajni u prvom poluvremenu.

Zagrepčani su vodili 17:13 nakon prvog perioda igre, imali su u drugoj četvrtini devet razlike, ali su na odmoru zaostajali tri poena (36:33).

Uslijedila je potom sjajna igra Španaca u nastavku, pa se Cedevita više nije uspjela vratiti i upisala je drugi poraz, a Unicaja drugu pobjedu.

Waczynski je ubacio 17 poena i bio je najefikasniji u Unicaji, dok je Nedović dodao 12, a Fogg 11 poena. Na drugoj strani Boatright je ubacio 19, a James 18 poena. Naš Džanan Musa je igrao 9 minuta i ubacio je dva poean uz dva skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi