Cedevita poražena bez Muse, dobra partija Gordića

Zadar razbijen u Crnoj Gori

Cedevita poražena bez Muse, dobra partija Gordića

S. Bošković

U četvrtom kolu ABA lige zagrebačka Cedevita doživjela je prvi poraz u sezoni protiv Krke. 

Krajnji rezultat između Krke i Cedevite glasio je 85:77. Prva dionica pripala je gostima (22:23), no na poluvrijeme se odlazi sa prednosti Krke od dva poena razlike (43:41). I u drugom poluvremenu igra se izjednačena utakmica, no bolje se snašao domaći tim koji je u trećoj dionici bio bolji sa 16:14. U posljednjoj dionici Cedevita je pokušalo doći do pobjede, no slovenski tim bio je mirniji u egal završnici i zasluženo je slavio.

Dragulj naše košarke Džanan Musa nije ulazio u igru. Najefikasniji kod domaćeg tima bio je Sinovec sa 19 poena, dok je kod gostiju najefikasniji bio Bilan sa 14 ubačenih poena. Naš seniorski reprezentativac Nemanja Gordić ubacio je šest poena, dok je na drugoj strani Imran Polutak ubacio dva poena za deset minuta na parkeru.  

Budućnost je na domaćem parketu razbila ekipu Zadra sa 78:47. Već do poluvremena domaćinu su stekla veliku prednost od 12 poena razlike (41:29). Potop gostiju uslijedio je u trećoj četvrtini koju domaći tim dobija sa 21:8. U posljednjih deset minuta Budućnost je utakmicu mirno privela kraju (16:10).

U redovima crnogorskog tima najefikasniji je bio Dragičević sa 12 ubačenih poena, a isto je i kod Zadra ubacio Bašić.

Mega Leks pred domaćim navijačima upisala je pobjedu protiv MZT Skopja (82:70). Gosti iz Makedonije vodili su nakon prvih deset minuta sa 18 poena razlike (8:26). Ipak, nastavak donosi potpuni preokret. Drugu dionicu Mega dobiva sa 14 poena (30:16), a treću sa 12 (27:15). U posljednji dio susreta ulazi se sa rezultatom 65:57. Srbijanski tim je uspio povećati već postojanu prednost za četiri poena (17:13).

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Samardžinski sa 22 ubačena poena, dok je MZT Skopje predvodili Luković i Ljubičić sa 16 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.