Cedevita poražena od Maccabija, Gordić ubacio pet poena

Euroliga

Cedevita poražena od Maccabija, Gordić ubacio pet poena

E. Škorić

Košarkaši Cedevite poraženi su od Maccabija sa 82:71 u susretu devetog kola grupe B Eurolige.

Cedevita je u Tel Avivu slavila protiv evropskog prvaka, no u Zagrebu se Maccabi pokazao u daleko boljem svjetlu, pa je ostvario pobjedu.

Domaći su utakmicu otvorili 8:0 serijom, imali su na početku i plus 10 (15:5), ali su na kraju prve četvrtine vodili tek jednim poenom razlike (15:14).

Odmah na početku druge dionice Maccabi trojkom stiže do vodstva 17:15, a do poluvremena Izraleci dolaze do devet poena prednosti. Prvih 20 minuta završeno je rezultatom 43:34 u korist gostiju.

Uspijeva Cedevita u trećoj četvrtini da izjednači na 53:53. No, četvrta dionica pripada gostima u potpunosti, pa je Maccabi u istoj slavio sa 28:18, odnosno konačnim rezultatom 82:71.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Devin Smith je ubacio 14 poena kod gostiju, po 13 Alex Tyus i Yogev ohayon, a Sylves Landesberg 12 poena. Kod Cedevite je svoju noć imao Fran Pilepić, koji je ubacio 22 poena. Tomislav Zubčić dodao je 13, Miro Bilan 10. Bh. reprezentativac Nemanja Gordić ubacio je pet poena uz 1/5 šut iz igre. Imao je i pet asistencija.

Cedevita je ostala bez šansi za pasman u drugi krug. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.