Cedevita poražena u Francuskoj, Žalgiris ubjedljiv kod kuće

Gordić ubacio devet poena

Cedevita poražena u Francuskoj, Žalgiris ubjedljiv kod kuće

Cedevita našeg Nemanje Gordića doživjela je poraz na gostovanju u Francuskoj protiv ekipe Limogesa.

Od samog starta utakmice dalo se naslutiti koji će tim odnijeti pobjedu u ovom susretu. Domaći su nakon prve četvrtine već imali osam poena prednosti, a do kraja poluvremena bili su u dvocifrenom plusu. Gdje su stali u prvom, nastavili su nastavku utakmice. Cedevita je bila nemoćna i ubilježila je poraz rezultatom 71:60.

Domaće je predvodio Boungou-Colo koji je ubacio 17 poena, dok je su u redovima hrvatskog tima najbolji bili Pilepić i Babić koji su ubacili 10, odnosno 14 poena. Nemanja Gordić je pružio dobru partiju i za 25 minuta je ubacio 9 poena.

Žalgiris je na svom terenu bio ubjedljiv protiv ruskog predstavnika, ekipe Nizhnyja iz Novgoroda. Rezultat je na kraju glasio 97:63, a najefikasniji pojedinac u redovima pobjedničkog tima bio je Jankaunas sa 13 poena, a pratio ga je Songalią sa jednim poenom manje. Rochestie je u redovima Nizhnyja bio bolji od ostalih sa 16 ubačenih poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 2. kolo

Žalgiris - Nizhny 97:63 (23:17, 25:7, 27:18, 22:21)
Limoges - Cedevita 71:60 (24:16, 17:15, 17:14, 13:15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.