Cedevita povela u seriji protiv Šibenika, dobar meč Muse

Prva utakmica četvrtfinala

Cedevita povela u seriji protiv Šibenika, dobar meč Muse

E. Čaušević

Košarkaši Cedevite savladali su danas Jolly Šibenik sa 85:66 u prvoj utakmici četvrtfinala hrvatske A1 lige.

Zagrebački tim koji brani titulu prvaka Hrvatske u playoff je krenuo na najbolji način pobjedom protiv Jolly Šibenika. Cedevita je povela sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji bez većih problema. Cedevita je od samog starta imala prednost koju nije ispuštala do kraja meča.

Nakon prve dionice Cedevita je vodila sa 25:18, dok je na poluvremenu ovaj tim vodio sa 43:32. Iako su gosti nakon treće dionice stigli ispod deset poena zaostatka Cedevita je u četvrtoj četvrtini ponovo ubacila u brzinu više i na kraju je zasluženo slavila sa 85:66.

Najefikasniji u ekipi Cedevite večeras su bili Begić, Tomas i Katić koji su ubacili po 13 poena, dok je bh. reprezentativac Džanan Musa večeras upisao devet poena. U ekipi Jolly Šibenik istakao se Ivan Novačić sa 24 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi