Cedevita razbila Jolly Šibenik, odlična partija Muse

Zagrebačka ekipa upisala novu pobjedu

Cedevita razbila Jolly Šibenik, odlična partija Muse

E. Čaušević

Košarkaši Cedevite večeras su na domaćem parketu savladali Jolly Šibeni s ubjedljivih 82:66 u okviru 21. kola A1 hrvatske lige.

Cedevita je od prve minute utakmice imala prednost koju nije ispuštala do kraja i već nakon prve četvrtine bilo je jasno da će domaći košarkaši upisati 16. pobjedu u ovoj sezoni. Domaći su prvu dionicu dobili sa 28:15, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 47:28 za Cedevitu.

U nastavku utakmice Cedevita je uspjela da čuva visoku prednost, te nije dozvolila gostima da se rezultatski približe. Jolly Šibenik je nešto bolje igrao u posljednjoj dionici, ali to nije bilo dovoljno gostima da zaprijete ozbiljnije Cedeviti. Zagrebačka ekipa na kraju je slavila rezultatom

Najefikasniji u domaćoj ekipi večeras je bio Boatright koji je ubacio 16 poena. Bh. reprezentativac Džanan Musa večeras je odigrao dosta dobar meč, te je upisao 14 poena, dvije asistencije i jedan skok.

U ekipi Šibenika istakao se Ivan Novačić koji je postigao 15 poena, dok je Josip Bilinovac upisao 13 poena.

A1 liga, 21. kolo:

Cedevita - Jolly Šibenik 82:66

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije