Cedevita ruši velikane
Foto: EPA

Euroliga, 5. kolo

Cedevita ruši velikane

M. Šljivak

Hrvatski prvak Cedevita nastavila je sa iznenađenjima u Euroligi. Nakon pobjeda u Istanbulu i Milanu, do treće pobjede je zagrebački tim stigao na svom parketu, a pao je španski velikan Laboral Kutxa rezultatom 76:67.

Do nove pobjede Cedevita je stigla zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu. 

Prvih 20 minuta proteklo je u boljoj igri Laborala. Imali su šest poena prednosti (37:31), ali su u nastavku potpuno pali.

Cedevita je koristila svaku grešku. Stigli su do potpunog preokreta, pogađali su sve, te su igrali odličnu odbranu.

Na kraju su stigli do sasvim zaslužene pobjede, do koje ih je vodio fantastični Jacob Pullen sa 26 poena, dok je Miro Bilan dodao 17 uz 10 skokova. Nemanja Gordić je ubacio šest poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Laborala Jaka Blažić je ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.