Cedevita savladala Zabok, solidna partija Muse

Zagrebački tim bez problema do pobjede

Cedevita savladala Zabok, solidna partija Muse

E. Čaušević

Košarkaši Cedevite ostvarili su ubjedljivu pobjedu na gostovanju protiv Zaboka (103:85) u meču 22. kola A1 hrvatske lige.

Cedevita je večeras bez većih problema upisala svoju 17. pobjedu u dosadašnjoj sezoni i probila se na treće mjesto tabele A1 lige. Zagrebački tim je od samog početka imao prednost koja je rasla iz napada u napad.

Nakon prve dionice Cedevita je vodila sa 35:28, dok se na pauzu otišlo kod prednosti gostiju sa 65:44. Nakon treće četvrtine Cedevita je vodila sa 90:57 i bilo je jasno da će ostvariti novu pobjedu.

Zabok je u četvrtoj četvrtini mnogo bolje zaigrao, te je  uspio smanjiti veliki zaostatak. Na kraju je Cedevita slavila sa 103:85 iako su u pojedinim momentima utakmice imali skoro 40 poena prednosti.

Najefikasniji u ekipi Cedevite bio je Boatright sa 24 poena, dok je James dodao 14. Bh. reprezentativac Džanan Musa u ovom meču na parketu je proveo nešto manje od 13 minuta i uspio je ubaciti 11 poena. S druge strane, u ekipi Zaboka istakao se Hrvoje Puljko sa 18 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti